09 april 2008

Korvkioskmuffins

Picknickmaten som alla talar om är inte en hemlighet längre! Nä, nu bjuder jag på receptet på muffinsen som smakar som ett kvällsbesök på Sibylla. Bakverket på bilden är dock en helt annan art av muffins, utan topping på senap och mos. Och för att få rejäla muffinsar så rekommenderar jag amerikanska muffinsformar av den stora modellen eller motsvarande muffinsplåt.

5 dl vetemjöl
1 dl havregryn
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
1 tsk grillkrydda
2 ägg
2 1/2 dl mjölk
1 dl olja
2 vegetariska korvar
1 dl rostad lök
1 dl ketchup
1 1/2 dl pulvermos
1/2 dl senap

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda de torra ingredienserna. Skiva korven i små bitar. Vispa äggen i en skål och rör ner mjölk, olja, korv, rostad lök och ketchup. Blanda ner mjölblandningen. Portionera degen i muffinsformarna och förgrädda dem i ugnen i ca 10 minuter. Rör ihop senap och mos. Bre på mosblandningen på muffinsen och grädda dem i ytterligare 15 minuter.

1 kommentar:

Anonym sa...

Några andra förslag till den receptbok som alla dina fans hoppas kommer att publiceras snarast inom korvkiosklitteraturgenren:
- Bilmacksmuffins (med fuktiga ostbågar, trampat tuggummi, smält glass och en touch av tjära)
- Apoteksmuffins (med nikotintuggummi, kådisar, vårtmedel och några nässpraysprut)
- Badstrandsmuffins (med allehanda uppspolade alger, hackade örontops, fimpar och fågeldun)
- Pubmuffins (med mosiga chilinötter, kasserade snusprillor, hårtestar och ett stänk av Heineken)
- Campingmuffins (med starkspritssmak, BH-byglar, grästovor och daggmaskar)

Enjoy!